Blog

Wat houdt mij bezig?

Social
  • Instagram logo
  • LinkedIn logo
Terug naar het overzicht

Wat zegt je kleurkeuze over jouw persoonlijkheid?

In welke kleur voel jij je lekker? Draag je het liefst zwart, omdat het zo mooi afkleedt? Of is rood je lievelingskleur? Kleur is heel belangrijk voor kleding. Iedereen heeft een eigen kleurpalet wat bij hem of haar past, maar ook vertelt je kleurkeuze iets over jouw persoonlijkheid.

Communicatie met kleur

Naast het praten met woorden en lichaamstaal breng je ook met de kleur van jouw kleding een boodschap over. Je geeft mensen een eerste indruk van jezelf, bewust of onbewust. Mensen baseren hun eerste indruk voor een groot deel op wat jij aan hebt. Je kunt dus met jouw buitenkant, je uiterlijke verschijning, laten zien wie je van binnen bent. Het kan daarom dan ook belangrijk zijn om, zowel zakelijk als privé, je ervan bewust te zijn wat je wilt uitstralen. Hoe krachtiger en helderder de kleur die je draagt, hoe meer je opvalt. Bij zachte pastelkleuren kom je toegankelijker, liever en vriendelijker over dan bij donkerder en zwaardere kleuren.

Kleur in het zakelijk leven

Hoe zit het nu zakelijk gezien? Wat is de beste kleur om te dragen bij het geven van een presentatie, het leiden van een workshop of het voeren van een sollicitatiegesprek? Die keuze is voor iedereen anders en dat hangt af van je ambitie. Ik zal je een aantal voorbeelden geven:

  1. Rood is de kleur die opvalt! Rood straalt zelfvertrouwen en energie uit. Je staat positief in het leven. In rood zie je er krachtig uit. Daarnaast is het ook een signaalkleur. Het wordt veel gebruikt in het verkeer bij verkeerslichten, verkeersborden en verlichting in auto’s bij remmen en stoppen. Rood is daarom de perfecte kleur om te dragen als je zakelijk op de voorgrond treedt en de aandacht wilt vasthouden. Bijvoorbeeld voor een presentatie of als je een workshop leidt.
  2. Blauw is de kleur van lucht en water. Blauw is een koele kleur en een kleur die bij heel veel mensen goed staat in het gezicht. De kleur blauw in kleding staat voor klassiek. In blauw kom je betrouwbaar over en straal je rust uit. Je ziet het veel in de zakenwereld en ook in uniformen van piloten, treinconducteurs en buschauffeurs. Hiermee straal je gezag en zakelijkheid uit. Blauw is dus de ideale kleur voor een sollicitatiegesprek, want hiermee kom je over als een loyaal en te vertrouwen persoon.
  3. De kleur geel is weer van een hele andere orde. Geel staat voor vrolijkheid, plezier en optimisme. Geel is een kleur die je op dit moment veel ziet in de mode. Mensen die graag geel dragen zijn veelzijdig en streven ernaar om hun kennis uit te breiden. Het is een informelere kleur in vergelijking met blauw. Door het dragen van een geel shirt kom je minder serieus over. Daarom dragen mensen vaak kleine accenten geel zodat het niet teveel opvalt. De kleur geel is ideaal om zakelijk te dragen als je veel met kinderen werkt: kinderen houden namelijk erg van de kleur geel.

Welke kleur past bij jou?

Welke kleur staat goed in je gezicht en wat past bij je als persoonlijkheid? Waar voel je je happy in en wat zou je willen uitstralen? Welke kleur en stijl past zakelijk gezien bij je? Allemaal vragen waar ik je als stylist mee kan helpen. Door middel van een kleur- en stijlanalyse krijg je antwoord op deze vragen en meer. 

blog2.jpg
Miranda van Commenée logo

Stijladvies of samen shoppen?

Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien weet ik feilloos de juiste kleding te kiezen. Samen met jou kijk ik naar wat het beste bij je past. Ik weet hoe je een consistente stijl aanbrengt in je garderobe en daardoor iedere dag iets hebt om aan te trekken. Je hoeft er niet eens meer over na te denken. De meeste voldoening haal ik uit het trotse gevoel dat ik krijg als ik iemand gelukkig de paskamer uit zie stappen. Daar doe ik het voor!

Contact