Blog

Wat houdt mij bezig?

Social
  • Instagram logo
  • LinkedIn logo
Terug naar het overzicht

Wat kan wel en wat kan niet in modeland?

Je ziet het nog wel eens op straat. Een vrouw met een witte legging aan en daarboven een net iets te kort truitje. Mooi staat het niet, maar misschien zit het lekker… Waarom kiest een vrouw ervoor om dit aan te trekken? Is het comfortabel of maakt het haar niet uit of het wel of niet bij haar figuur past. In principe maakt het ook niet uit wat je aan hebt, het allerbelangrijkste is dat je je er happy in voelt.

Wat voor de een comfortabel is, is dat voor de ander niet. Zelf ben ik nog weleens verbaasd over de verschillende kledingstijlen die je op straat tegenkomt. Het gaat me dan niet zozeer om de keuzes die vrouwen maken, maar vooral om de aandacht die zij er aan hebben gegeven. Of eigenlijk die zij er niet aan hebben gegeven. In het buitenland kleden vrouwen zich ook anders. Zo zijn de vrouwen in Italië doorgaans veel netter gekleed, en ook net over de grens in België is dit het geval. Dat moet in Nederland toch ook kunnen?

Glamour op het schoolplein

Dat gaat net iets te ver. Je hoeft niet helemaal opgedoft op het schoolplein te staan. En ga je een avondje naar het theater? Dat hoeft niet in vol ornaat. Maar mijn motto is wel: ‘heb aandacht voor jezelf en verzorg je uiterlijk’. Als je goed bent voor jezelf, dan straal je dat uit en krijg je ook aandacht terug. Ik vind het bijvoorbeeld heerlijk om voor een avondje uit mezelf een beetje op te tutten; mooi jurkje aan, hakken erbij en gaan! Ik voel mezelf dan beter en zelfverzekerder. Dat wens ik ook andere vrouwen toe.

Maak van elke gelegenheid een feestje

Eerlijk is eerlijk, er zijn tegenwoordig nog maar weinig gelegenheden waarvoor je echt hoeft uit te pakken. Een bruiloft, een jubileum of een groot feest, dan ga jij er vast ook echt voor. Ik daag je uit: maak van elke gelegenheid iets feestelijk zonder ‘over the top’ te zijn. Je kan beter ‘overdressed’ zijn dan ‘underdressed’. Blijf wel bij jezelf want je moet jezelf wel happy voelen in wat je draagt. Ontdek maar eens wat dan voor je doet!

Do's en don'ts

Wat je vooral moet doen, is op zoek gaan naar eigenheid. Het modebeeld verandert snel. Daarom is een goede basisgarderobe onmisbaar. Wat het ene moment in de mode is, is het volgende moment alweer ‘uit’. Mode is leuk, maar het is belangrijker om je eigen stijl hierin te behouden. Dus je hoeft echt niet met alle trends mee te doen. Wat kan eigenlijk echt niet meer, ook al zit het wel comfortabel?

 

Do not wear this at home... of waar dan ook

  1. Crocs. Wereldwijd zijn er ik-weet-niet-hoeveel van deze gedrochten verkocht. Het is dat de naam ‘Uggs’ voor schoenen al bestaat, maar voor Crocs was de naam toepasselijker geweest. Zelfs voor kinderen is het echt ‘not done’.
  2. Broekrok. Daar zul je mij nooit of te nimmer in zien. Het doet geen recht aan je figuur wanneer je dit kledingstuk draagt. Tenzij je er op uit bent om mannen (en/of vrouwen) af te schrikken, draag je de broekrok niet.
  3. Transparante behabandjes. Je denkt misschien dat anderen de bandjes niet zien, omdat ze tranparant zijn, maar dit is niet het geval. Draag gewoon zichtbare bandjes of helemaal geen beha. Wat denk je daarvan?
  4. Sneakers met een sleehak. Zo af en toe duiken ze weer even op in het modebeeld. Je kunt je afvragen waarom. Het zijn logge schoenen, waardoor je er zelf met slanke benen ontzetten grof en onhandig uitziet. Draag vooral platte sneakers of nog beter een mooie hakschoen.

Wil jij met mij shoppen om de do’s en don’ts onder de knie te krijgen?

Maak een afspraak voor een shopsessie

blog1.jpg
Miranda van Commenée logo

Stijladvies of samen shoppen?

Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien weet ik feilloos de juiste kleding te kiezen. Samen met jou kijk ik naar wat het beste bij je past. Ik weet hoe je een consistente stijl aanbrengt in je garderobe en daardoor iedere dag iets hebt om aan te trekken. Je hoeft er niet eens meer over na te denken. De meeste voldoening haal ik uit het trotse gevoel dat ik krijg als ik iemand gelukkig de paskamer uit zie stappen. Daar doe ik het voor!

Contact