Dresscode stress

Social
  • Instagram logo
  • LinkedIn logo
Terug naar het overzicht

Dresscode stress

Naast de afgegeven dresscode is het ook belangrijk om rekening te houden met het weer en de trouwlocatie. Wordt het feest op het strand gehouden dan past daar een andere outfit bij dan een huwelijksfeest in een kasteel. Ga altijd voor een feestelijk geheel en draag geen wit, alleen de bruid mag namelijk wit dragen. Zij is het middelpunt van de dag!

Black Tie

Dit is de meest chique dresscode voor een bruiloft. Hiermee kun je echt uitpakken zolang je maar niet de ster van de avond bent! Voor vrouwen geldt een lange jurk of cocktailjurk. Ben je uitgenodigd voor het diner dan moet de jurk lang zijn. Een niet te bloot decolleté en mooie klassieke sieraden passen hier perfect bij.

Cocktail

Dit is de meest voorkomende dresscode. Het is een combinatie tussen feestelijk en chic. Een mooie jurk gecombineerd met hoge hakken en feestelijke sieraden. Het geheel mag wat meer glitter en glamour uitstralen dan bij Tenue de Ville. De lengte van de jurk mag wat korter maar het liefst wel gecombineerd met een panty, dat staat toch net iets netter.

Tenue de Ville

Deze dresscode geldt meestal voor overdag. Wat betekent  ‘Tenue de Ville’ ? Letterlijk vertaald betekent dit kleding die je naar de stad draagt. Dit is nogal een ruim begrip maar het is in ieder geval beter om je joggingbroek in je kast te laten liggen!Maar met een mooie jurk of rok, gecombineerd met een nette top zit je goed. Officieel moet de lengte van de jurk of rok op of over de knie vallen. De kleuren zijn rustig, denk aan pastel- of aardetinten. En altijd in combinatie met een dunne panty en pumps.

Summer Chic

Deze dresscode wordt steeds vaker gebruikt. Het houdt in dat je je zomerkleding een chic tintje geeft. Luchtige stoffen, zwierige belijningen, vrolijke prints die gecombineerd worden met een hoed, zomerse sjaal en zonnebril. De kleuren zijn over het algemeen licht vanwege ‘summer’. De zogenaamde maxi-dresses zijn hierbij heel geschikt. Geen teenslippers maar mooie sandalen of pumps erbij, feestelijke make-up en klaar!

Smart Casual

Met deze dresscode kun je als vrouw heel veel kanten op. Het betekent dat je je casual kleedt maar dan met een chique randje. Een jurk, pakje of jumpsuit is altijd goed. Zelfs een nette broek (geen spijker) gecombineerd met een jasje en mooie top mag. Style het af met mooie accessoires en goede pumps.

Kom je er naar aanleiding van de dresscodes niet uit wat je moet aantrekken bij een bruiloft? Of heb je een andere gelegenheid waarbij je niet weet wat je aan moet? Ik help je graag!

 

e0346cda-3261-4f13-bc12-6865e9845558.jpg
Miranda van Commenée logo

Stijladvies of samen shoppen?

Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien weet ik feilloos de juiste kleding te kiezen. Samen met jou kijk ik naar wat het beste bij je past. Ik weet hoe je een consistente stijl aanbrengt in je garderobe en daardoor iedere dag iets hebt om aan te trekken. Je hoeft er niet eens meer over na te denken. De meeste voldoening haal ik uit het trotse gevoel dat ik krijg als ik iemand gelukkig de paskamer uit zie stappen. Daar doe ik het voor!

Contact