Blog

Wat houdt mij bezig?

Social
 • Instagram logo
 • LinkedIn logo
Terug naar het overzicht

Help, mijn kledingkast is een bende!

Je kent het misschien wel… eens in de zoveel tijd ruim je je kast op en legt alles weer netjes op stapeltjes. Niet lang daarna, een paar wassen verder, lijkt al je moeite voor niks geweest. Het is wéér een grote bende. Je hebt haast en ruimt je gewassen kleding snel en slordig op. Of je hebt gewoon te veel kleding, die je ook nog eens niet draagt?

Het is echt waar; een opgeruimde kledingkast geeft voldoening en rust. Maar het is vaak een uitdaging om het overzichtelijk te krijgen. Nog belangrijker, hoe creëer je ruimte voor nieuwe items die wél bij je passen? De herfst-en wintercollectie hangt alweer in de winkels klaar, nieuwe kleuren en gave items waar je meteen verliefd op wordt. Dus nu is het moment om eens flink op te ruimen…

Vijf tips voor meer ruimte en overzicht in jouw kledingkast

 1. Maak een keuze uit al die zwarte tops
  Heb je veel zwarte tops? Welke vrouw heeft dat niet? Je hebt ze echt niet allemaal nodig. Selecteer alleen één mouwloze, één met korte mouw en één met lange mouw. En als je dan toch bezig bent, kijk ook eens kritisch naar je spijkerbroekencollectie: één lichte wassing voor in de zomer en één donkere wassing voor in het najaar is voldoende.
 2. Geef weg wat je niet meer past of nooit draagt
  Alle kleding die niet meer past, haal je uit je kast. Datzelfde geldt voor alles wat je een jaar niet aan hebt gehad. Vaak is er een reden voor dat je een kledingstuk al zo lang niet hebt gedragen. Dit geeft rust en ruimte. Kun je moeilijk afscheid nemen? Bewaar alle uitgezochte items dan eerst een jaar in een zak op zolder. Als je het niet hebt gemist, kun je er een ander heel blij mee maken.
 3. Sorteren en vouwen
  Om meer overzicht en rust in je kledingkast te brengen kun je alle tops, blazers en broeken op kleur hangen of leggen. Kleur bij kleur en van licht naar donker. Alle gevouwen kleding vouw je opnieuw en leg je soort bij soort; alle mouwloze tops bij elkaar en alle tops met mouw bij elkaar etc. Het klinkt misschien een beetje raar, maar probeer het maar eens uit.
 4. Inrichten per seizoen
  Elk seizoen heb je zo je favoriete kleding. Door hierin een selectie te maken, maak je het jezelf een stuk makkelijker. In de winter heb je je zomerkleding niet meer nodig. Korte broeken, zomerse rokjes en luchtige jurkjes kun je verbannen naar het achterste gedeelte van de kast en andersom natuurlijk.
 5. Ontdek wat jouw kledingstijl is
  Wil je na deze grote schoonmaak je kast ook opgeruimd houden? Dan kun je je laten adviseren door een stylist om het aantal miskopen in vervolg te beperken. Zo koop je alleen nog maar items die bij je passen. Ben je erg gehecht aan bepaalde kledingstukken en wil je die zeker niet wegdoen? Vraag dan ook eens naar tips om nieuwe en verrassende combinaties te maken. 
blog-1.jpg
Miranda van Commenée logo

Stijladvies of samen shoppen?

Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien weet ik feilloos de juiste kleding te kiezen. Samen met jou kijk ik naar wat het beste bij je past. Ik weet hoe je een consistente stijl aanbrengt in je garderobe en daardoor iedere dag iets hebt om aan te trekken. Je hoeft er niet eens meer over na te denken. De meeste voldoening haal ik uit het trotse gevoel dat ik krijg als ik iemand gelukkig de paskamer uit zie stappen. Daar doe ik het voor!

Contact