Blog

Wat houdt mij bezig?

Social
  • Instagram logo
  • LinkedIn logo
Terug naar het overzicht

Wat trek je aan met de feestdagen?

Mijn belangrijkste advies is om qua stijl bij jezelf te blijven. Niets is zo vervelend om iets te dragen wat niet comfortabel zit.  Draag waar je je lekker en zelfverzekerd in voelt maar dan wel feestelijker dan normaal. Hou je niet van jurken trek het dan ook vooral niet aan. Combineer dan een broek met een mooie top en maak het af met een bijzondere sjaal of ketting. Hup, en klaar ben je!

Vier je bijvoorbeeld Oud & Nieuw met vrienden? Of heb je een cool feest? Dan mag je kledingstijl wel wat uitbundiger en bloter. Maar zit je aan het kerstdiner bij je schoonouders? Let er dan op dat het niet te opzichtig is.  

Juist in deze maand mag je schitteren! Draag een top of jurk met een touch of glamour erin. Overdrijf niet met te veel glitter: Dus geen glittertop, glittersjaal én glitter pumps. Hou het bij één item en leg daar de nadruk op. Hou de rest eenvoudig.

Zwart is de meest gedragen kleur in deze maand. Zwart is altijd chic, tijdloos en feestelijk. Met zwart zit je altijd goed. Het is daarnaast ook wel de meest veilige kleur. Andere kleuren zijn ook erg mooi in deze tijd van het jaar. Wat dacht je bijvoorbeeld van mooi winterswit? Of rood of donkergroen? Hiermee val je meer op tussen al dat zwart. Wil je niet teveel opvallen? Maar ook niet te standaard? Draag dan bijvoorbeeld een mooie zwarte jurk met een kek rood tasje of gouden pumps. Subtiel maar toch net even anders!

Dresscodes… Misschien heb je deze maand wel een uitnodiging voor een kerstborrel of kerstdiner met een dresscode. Een veel voorkomende dresscode is ‘Black Tie’. Wat betekent dit precies? Voor de dames geldt een avondjurk of een zeer nette cocktailjurk (geen blote benen!) met hakken, een clutch (geen grote tas) en accessoires maar gèèn horloge want ‘gezelligheid kent geen tijd’ ! Het geheel moet er feestelijk en verzorgd uit zien.

De dresscode ‘Cocktail’ komt ook vaak voor. Bij cocktail dragen de dames een cocktailjurk: hier kun je veel kanten mee op! Ideaal!

‘Smart Casual’ komt ook voor. Dit is een dresscode waarin bijna alles kan. Wat absoluut niet mag is een spijkerbroek of t-shirt, maar een pantalon met een nette blouse mag wel. En een jurk natuurlijk ook.

Mocht je echt niet weten wat je aan moet trekken, Ik help je graag zodat je er op je mooist uitziet tijdens de feestdagen!

 

 

img-8152.png
Miranda van Commenée logo

Stijladvies of samen shoppen?

Waar anderen door de bomen het bos niet meer zien weet ik feilloos de juiste kleding te kiezen. Samen met jou kijk ik naar wat het beste bij je past. Ik weet hoe je een consistente stijl aanbrengt in je garderobe en daardoor iedere dag iets hebt om aan te trekken. Je hoeft er niet eens meer over na te denken. De meeste voldoening haal ik uit het trotse gevoel dat ik krijg als ik iemand gelukkig de paskamer uit zie stappen. Daar doe ik het voor!

Contact